Játékosaink első megmérettetése 2023-ban​

Radnay Szabolcs a legjobb 8-ban, Erik megőrizte összetett második helyét

A 2023-as magyarországi snooker évad az I. nagypontszerző versennyel vette kezdetét, amelyre alapítványunk 4 játékosa nevezett. A versenyen 32 fő indult el, így teljes 32-es főtábláról indult valamennyi versenyzőnk.

2023 i npsz laczo
Laczó Tibor a Nico elleni mérkőzésen

Laczó Tibor egy ifjú tehetség, Nicolas Anton le Clercq ellen játszott a legjobb 32 között. Tibor a harmadik frame-ben ugyan közel tudott kerülni a frame győzelemhez, ám a fiatal és senior játékos mérkőzésén Nico terelgette ügyesebben a golyókat és jutott tovább 3-0-s eredménnyel.

Laci a kék belökésére készül
Bekk László a kék golyó belökésére készül Gálos Zoltán ellen

A Bekk László és Gálos Zoltán találkozón Lacinak sikerült jobban koncentrálnia. Az első két frame-et nyugodt játékkal, nagyobb pontkülönbséggel sikerült elhoznia. A harmadik frame-ben talán idő előtt elkönyvelte, hogy a mérkőzést megnyerte és Zoli is pár szép belökéssel újra elkapta a fonalat. A színesekre úgy fordultak, hogy csak egy golyó kellett Lacinak a győzelemhez, ám Zolinak sikerült belöknie őket, egészen a rózsaszínig, amit közel a lyukhoz hagyva Laci már nem hibázott és 3-0-al készülhetett a Révész Bulcsú elleni összecsapásra. Ez a mérkőzés azonban már más képet mutatott, a sokkal magasabb szinten játszó Bulcsú az első frameben lökött egy 60, majd 61-es break-et, míg a második frame-ben 82-ig jutott. Összességében 3-0-al lépett tovább a későbbi győztes.

2023 i npsz erik
Erik break építés közben Fenyvesi Zsolt ellen

Alapítványunk legfiatalabb versenyzője, Nagy Erik Czier Zoltán ellen kezdte meg a 2023-as idényt. Az első két frame gyorsan lezajlott. 2-0-s Erik vezetésnél Zoli taktikát váltott és próbálta biztonsági játékát hatékonyabbá téve megnehezíteni Erik feladatát, de nem tudott kifogni a fiatal győri játékoson, aki végül papírforma eredménnyel jutott a legjobb 16 közé. Itt egy olyan mérkőzés következett, amit nagyon vártunk, hiszen a magyar bajnoki elsőségek rekorderével, Fenyvesi Zsolttal játszottak a vasárnapi versenynapra való bejutáshoz. Erik és Zsolt sokat játszanak egymás ellen felkészülési mérkőzést, így ismerhetik egymás erősségeit-gyengeségeit. Ez megmutatkozott a frame-kben is, hiszen sokáig nyitott maradt a parti. Az első két frame-et felváltva vitték el a játékosok, ami bizakodásra adhatott okot. Ezt követően Zsolt ügyesebben használta ki a lehetőségeit, így neki sikerült behúznia a mérkőzést 3-1-re.

2023 i npsz radnay2
Radnay Szabolcs a 16 közötti, Balaskó Mihály elleni mérkőzésén

A versenyen Radnay Szabolcs klubtagunk jutott a legmesszebb. Első mérkőzésén jó barátjával, Hámori Balázzsal ütköztek meg. Balázs ugyan 2-0-s hátránynál még megvillant egyet, ám összességében Szabolcs egyre magabiztosabb játékot mutatva 3-1-re nyert. A legjobb 16 között Balaskó Mihály következett, aki egy döntő frame-es mérkőzésről érkezett, amit stílusosan egy falas visszarakott feketével nyert meg. A frame-ek pontszámait tekintve kiegyenlítettnek tekinthető mérkőzésen Szabolcs gyűjtögette hatékonyabban a pontokat és egyedüli versenyzőnkként a vasárnapi negyeddöntőkben is érdekelt volt. A 8 közötti senior játékosok összecsapásán Csurgó Balázzsal mérték össze tudásukat. Most Balázsnak jött ki jobban a lépés és 3-0-s eredménnyel jutott az elődöntőbe. Szabolcs ennek ellenére elégedett volt mutatott játékával, egyre jobb formában van és élvezi a játékot.

A versenyhétvégét követően az országos ranglistát továbbra is Révész Bulcsú vezeti 1800 ponttal, akit a szintén az Európa-bajnokságra készülő Nagy Erik 1520 ponttal követ. Bekk László a 16 helyre hozta fel magát játékával, aki most már rendszerint a legjobb 16 között végez. Laczó Tibor a 25., míg Radnay Szabolcs a 36. helyről várja a folytatást. A következő egyenes kieséses nagypontszerző versenyt február 18-19-én rendezi a Snooker Szakág.

Gratulálunk versenyzőinknek és természetesen Révész Bulcsúnak a győzelemhez, valamint jó volt ismét a résztvevők soraiban látni Fenyvesi Zsoltot!