ORSZÁGOS BAJNOKSÁG BESZÁMOLÓ

Nagy Erik a döntőben Horváth Attila Gergellyel mérkőzött meg.

Lezárult a hivatalos magyarországi snooker idény, amelynek záró rendezvénye hagyományosan az Országos Bajnokság, amelyen az idei évben 5 játékosunk vett részt.

Mogyorósi Zsolt a legjobb 64 között kényszerűségből sajnos idő előtt be kellett fejezze a versenyt Vértesi Gábor ellen.

Laczó Tibor első mérkőzésén Gálos Zoltánnal találkozott, ahonnan 4-0-s győzelemmel lépett a 32-es táblára. A legjobb 32 között Csurgó Balázzsal mérte össze tudását, ám ezen a mérkőzésen nem sikerült Tibornak a továbbjutás.

laczo tibor 2022 ob
Laczó Tibor indíja útjára a fehér golyót
Papp Róbert az egyenes kieséses rendszerű versenyeket szereti igazán és ezt meg is mutatta az ide OB-n. Berghold Zoltán ellen egy izgalmas döntő frame-es ütközetben 4-3-al jutott be a legjobb 16 közé, ahol a kiváló formában lévő Obendorfer Tamás ellenében sikerült bejátszania magát a második hétvégére. A negyeddöntőben Geszosz Péter elleni 4-2-es győzelmével készülhetett az elődöntőre, ahol az OB-ra visszatérő Horváth Attila Gergely volt a meccspartnere. A verseny későbbi győztese magabiztos játékkal 5-0-val ejtette ki Robit. Gratulálunk Robi! Igazán szép eredményt értél el!

Bekk László a 32-es ágról indult, ahol Párkányi Kolos volt az ellenfele. 3-0-s vezetésnél már úgy érezhette, hogy meg van a mérkőzés, Kolos pedig felszívta magát és behúzta a negyedik frame-et. A folytatásban azonban Laci időben eszmélt és végül 4-1-el jutott a legjobb 16 közé. A nyolcaddöntőben egyesületi összecsapás következett Nagy Erikkel, ahol Erik folytatta első mérkőzésén mutatott jó játékát és jutott 4-0-val a legjobb 8 közé.

Nagy Erik izgatottan várta a versenyt, amelyre nagyon sokat készült. Ez meg is látszott az eredményeken, mivel az elődöntőig minden mérkőzését 4-0-ra megnyerte. Ellenfelei ezen az úton sorban Gróf András, Bekk László és Kovács László voltak. Az elődöntőben Berghold Somával mérkőzött meg. Soma 2-0-ás vezetésre tett szert. Erik azonban összerakta játékát és meg tudta fordítani a mérkőzést, amelyet végül 5-2-re sikerült megnyernie, készülhetett a döntőre. A Horváth Attila Gergellyel vívott, 7 nyert frame-ig tartó OB döntőn kezdetben felváltva nyerték a frame-eket a játékosok, négy frame után 2-2-es döntetlennel fordultak. A szünet Attila számára jött jobban, amelyet követően elhúzott 4-2-re. A hetedik frame-ben Erik már-már a kezében érezhette a szépítést, azonban Attila szép biztonsági játékát követően sikerült visszajönnie hátrányból és 1 ponttal sikerült elcsennie a frame-et. Játékosunk ekkor megrázta magát és a következő frame-ben már nem követte el ugyanezt a hibát, a következő szünetre így is Attila fordulhatott 5-3-as előnnyel. Ezt követően Atiila magabiztos játékkal nyerte a hátralevő játszmákat, így végül megszerezte a hőn áhított országos bajnoki címet, amihez gratulálunk számára!

erik ob 2 hirek
Nagy Erik a második helyezettnek járó trófeával

De legalább ugyanekkora gratuláció illeti Nagy Eriket, aki fokozatosan lépdel előre és mutat egyre érettebb játékot. Büszkék vagyunk rád, Erik! Előre az úton ugyanilyen elhivatottsággal és be fog érni munkád gyümölcse!

Gratulálunk minden játékosunknak, akik valamilyen formában megmérették magukat a hazai snooker életben!