Somodi Krisztián a II. Snooker Liga győztese

10 játékossal zajlott a II. Snooker Liga

A II. Snooker Ligán 10 játékos vett részt, akiket a sorsolás folyamán 2 csoportban osztottunk be. Mindkét csoportban minden játékosnak két mérkőzést kellett lejátszania csoportellenfeleivel, amely mérkőzések 4 frame-ből álltak.
Az A csoportban Bóna István gyűjtögette a legügyesebben a pontokat. Összesen egy frame-et hullajtott el Kalocsai Bálint ellen, minden más mérkőzését 4-0-ra nyerte meg. Egyúttal meglökte a jelenlegi liga sorozat legmagasabb break-jét, számszerint 34-et.
A B csoportban Mona András fordult a rájátszásos szakaszra elsőként, őt szorosan követte Somodi Krisztián. Nagyon örültünk, hogy Krisztián elindult a versenyen, neve ismerősen csenghet régebbi játékosok számára, becenevén Break-gyáros from Érd-Parkváros.
A rájátszásban 8 játékos vehetett részt, ahol minden minden mérkőzés három nyert frame-ig tartott – döntő kivételével, amelyen 4 frame elnyerése volt szükséges a végső győzelemhez.
A rájátszás felső ága végül igazán erősre sikerült. Előbb Zsákai János búcsúsztatta Bóna Istvánt, ám Somodi Krisztián kifogott rajta, így a bronzmérkőzéssel vigasztalótdhatott. Az alsó ágon az előző sorozatban is résztvevők kerültek össze. Kalocsai Bálint útja a döntőig Fehér Hubán és Mona Andráson keresztül vezetett.
A döntő mérkőzéseket végül személyes elfoglaltságok miatt, közös megegyezés mellett az eredetileg tervezett február 10-e helyett február 5-én játszották le a játékosok. Azt gondolom, hogy példátlanul minden érintett összefogott, hogy mindenki számára elfogadható megoldás szülessen az időpont tekintetében. A jó hangulatú bronzmérkőzésen Zsákai János és Mona András döntő frame-ig jutott, amelyen Zsákai János tudott érvényesülni jobban, így ő örülhetett a 3. helyért járó bronz medálnak és az Easy-Shop Kft. által felajánlott tárgynyereménynek.
Zsákai János II Snooker Liga bronz
Zsákai János a II. Snooker Liga bronzérmese

A döntőben Somodi Krisztián nem sok levegőt hagyott Kalocsai Bálintnak, akit 4-0-s eredménnyel szorított a pódium második fokára. Krisztián a döntőben 31-es break-ig jutott. Érdekesség, hogy a döntőre két néző is akadt Geszosz Péter és Hildebrand Péter személyében, akik Krisztián buzdítására érkeztek a helyszínre.

Kalocsai Bálint II. Snooker Liga ezüst
Kalocsai Bálint a II. Snooker liga második helyezettje
Somodi Krisztián a bajnok
Somodi Krisztián a bajnok
A II. Snooker liga díjazottjai
A II. Snooker liga díjazottjai (Kalocsai Bálint, Somodi Krisztián és Zsákai János)

A díjazott játékosok az Easy-Shop Kft. felajánlásában egy-egy Dr.SONIC D7 szónikus fogkefe készletet vehettek át. (https://www.easy-shop.hu/dr-sonic-d7-ipx7-5-uzemmod-szonikus-fekete-elektromos-fogkefe.html)

Köszönjük szépen az Easy-Shop Kft-nek, hogy immár második alkalommal álltak versenyünk mellé!

A döntő mérkőzés teljes egészében megtekinthető, visszanézhető: