Jól indult a 2024-es szezon

Nagy Erik első pontszerző győzelmét szerezte

A 2023. év az Alapítvány számára sporteredmények tekintetében jól sikerült. Számos versenyzőnk mérette meg magát az országos pontszerző versenyeken, új utánpótlás játékosok tűntek fel az edzéseken, míg Nagy Erik a nemzetközi mezőnyben állta meg a helyét.

20240113 130009 radnay
Radnay Szabolcs a főversenyen Tóth Csabával mérkőzött meg

Az új versenyszezon első felében az előző év lebonyolítási rendje marad érvényben, amely szerint a főversenyen maximum 33 játékos vehet részt. A főtáblára az aktuális ranglista helyezés alapján kerülhetnek be a játékosok automatikusan, 33 fő feletti nevező esetén a ranglistán kívüliek, valamint az alacsonyabban rangsorolt játékosok selejtezni kényszerülnek. Változás azonban, hogy a tavalyi év abszolút győztese (ranglista és Országos bajnokság), Fenyvesi Zsolt előreláthatóan nem indul a versenyeken, valamint Révész Bulcsú is számos nemzetközi megmérettetésen vesz részt, ami ütközhet a hazai versenynaptárral.

Hámori Balázs és Nagy Péter összecsapása
Hámori Balázs és Nagy Péter összecsapása

Az év első versenyén 29 játékos vett részt, köztük 9 játékos képviselte az Alapítványt. Érdekesség, hogy az idei évben már a mi színeinket erősíti Hámori Balázs is, akit jó eredményei mellett a kommentátori székből is ismerhetnek az olvasók. Rögtön első versenyén az elődöntőig masírozott, ahol Nagy Erikkel találta magát szemben és 1 frame-et ugyan sikerült elcsípnie, de a verseny későbbi győztesén nem tudott kifogni. A harmardik helyért vívott csatában Berghold Somával találkozott. Izgalmas mérkőzést hozott kettejük csatája, amelyen végül Soma nyert meg 3-2-re.

Fehér Huba
Fehér Huba készülődik lökéshez

A pontszerző verseny legjobb eredményét azonban Nagy Erik szállította, aki a döntőben Győri Zsolttal találkozott. A mérkőzésen Erik összpontosított jobban, amelyet 3-2-re nyert meg. A mérkőzést a Szakág élőben közvetítette:

A verseny vigaszágán Radnay Szabolcs és Nagy Péter holtversenyben végzett az első helyen. Kettejük közül kék golyóra végzett szétlövésben Radnay Szabolcs került ki győztesen, így megnyerte a vigaszágat.
A verseny eredményei részletes eredményei megtekinthetők a Szakág weboldalán:


Gratulálunk versenyzőinknek az elért helyezésekhez!