Dudás TAMÁS A SNOOKER LIGA BAJNOKA

Az első nyilvánosan elérhető snooker ligánkon 23 játékos mérte össze tudását.

A februárban meghirdetett és márciusban elrajtolt liga típusú versenyünkön 23 játékos indult el. A verseny sorsolását az Ötker Snooker Club and Pub-ban tartottuk, amelyen örömünkre számos játékos megjelent. A játékosokat 3 darab 5 fős és 2 darab 4 fős csoportba sorsoltuk, amelyekben mindenkinek 2 mérkőzést kellett játszania valamennyi csoporttársával.

Rövid összefoglaló a csoportküzdelmekről:
  • Az A csoportban Kovács Roland gyűjtötte a legtöbb pontot a mérkőzésekből, a legmagasabb break-et (49) Németh-Nagy Noel lökte
  • A B csoportból Stephen Anthony jutott elsőként az egyenes kiesésbe, a legmagasabb break (27) Zsákai János nevéhez fűződik
  • A C csoport küzdelmei Rédey Bálintnak sikerültek a legjobban, egyébiránt a csoport legmagasabb break-ét is ő lökte (24)
  • A D csoportban Fehér Attila gyűjtötte a legtöbb pontot, míg a legmasabb break-et (21) Fehér Huba szerezte
  • Az E csoportban Dudás Tamás 60-as breakkel és hibátlan mérleggel jutott tovább.

Az egyenes kieséses küzdelmekre előre elkészített ágrajz várta a játékosokat, így továbbjutási helyük alapján kerültek besorolásra a játékosok. A felső ágon olyan párosiításokkal is találkozhattunk, amelyek az országos versenyeken is előfordulnak, így Dudás Tamás megmérkőzőtt Kovács Rolanddal és Várady Emesével is a döntő felé vezető úton. Az alsó ágról Stephen Anthony jutott a döntőbe, aki előbb Bíró László-t, majd Dobra Sándort és Németh-Nagy Noelt is legyőzte.

A döntő mérkőzést 2023. június 10-én tartottuk az Ötker Snooker Club and Pub-ban, amelyet rögzítettünk és az alábbi videóban tekinthetik meg az érdeklődők.

A döntőt végül Dudás Tamás nyerte meg. Bár az első két frame némileg dadogott, a harmadikban 83 pontos break-et sikerült elérnie Tamásnak és ha az utolsó színes belökésnél nem érinti az egyik piros golyót, talán benne lehetett volna a 100-as is. A break így is megsüvegelendő!

dudastamas
Dudás Tamás a bajnok

A verseny végeredménye:

1. Dudás Tamás
2. Stephen Anthony
3. Várady Emese

stephen anthony
A második helyezett Stephen Anthony

Köszönjük szépen az Easy-Shop Kft-nek (www.easy-shop.hu) a helyezettek számára felajánlott tárgynyereményeket!