Papp Róbert a negyeddöntőig jutott

A 2023. évi III. országos pontszerző versenyen 7 játékosunk vett részt.

Az újraindult hazai snooker szezonban Winkler Péter sérülés miatti hosszabb kihagyás után tért vissza és a szintén visszatérő Obendorfer Tamás ellen játszott selejtező mérkőzést. Tamás jobban ki tudta használni lehetőségeit és végül 3-1-es győzelmet aratott.

A versenyen három további játékosunk indult a selejtezőből: Andrejszki Norbert, Laczó Tibor és Radnay Szabolcs. Norbi a selejtezőben Kovács Rolanddal mérte össze tudását, és magabiztos 3-0-s eredménnyel kvalifikálta magát a főversenyre. Szokták mondani, hogy új nap, új esélyek, a főágon ez most sajnos beigazolódott és Madarász Péter ellen 3-0-s vereséggel búcsuzott játékosunk.

20230422 094108 resized
Biztonsági lökéshez készülve - Andrejszki Norbert

Laczó Tibor szintén sérülés után tért vissza az előző versenyen. A selejtezőben elenfele Dr. Hajós Pál volt, akit 3-0-al búcsúztatott. A legjobb 32 között már nehezebb ellenfél következett, Berghold Somát ugyan sikerült lelassítani, de a győzelmet magabiztosan gyűjtötte be Tibor elől.

20230422 112431 resized
Radnay Szabolcs break építs közben a Varga Péter elleni mérkőzésen
Radnay Szabolcs lett a legsikeresebb versenyzőnk a selejtezőből indulva, ahol Bodai Lászlóval találkozott. A mérkőzést egyébiránt Alapítványunk termében játszották le, amelyen Szabolcs 3-0-val jutott a legjobb 32 közé. A főversenyen Varga Péterrel kezdte meg a szereplést, akit kisebb meglepetésre sima 3-0-al búcsúztatott. A folytatásban Balaskó Mihállyal azonban már nem bírt, így a legjobb 16 között fejezte be a küzdelmet. Bekk László, Nagy Erik és Papp Róbert ranglista helyezésük alapján kvalifikálta magát a főversenyre. László a későbbi elődöntős Várfalvi Ádámmal mérkőzőtt meg az első körben. A hosszadalmas mérkőzésen sikerült kiharcolnia a döntő frame-et, amit végül Ádámnak sikerült megnyernie, akinek ezúton is gratulálunk eredményeihez!
20230422 093808 resized
Nagy Erik break építés közben a Bárnyik Barnabással vívott mérkőzésén.

Erik a ranglista éléről várhatta a versenyt. Az első körben a 9 éves Bányik Barnabás ellen játszott. Barni nagyon ügyes lökéseket mutatott be és jelezte, hogy a jövőben komolyan kell számolni vele. A mérkőzésen ennek ellenére Erik magabiztosan jutott tovább 3-0-ra, de ezúton is üzenjük Barninak, hogy jó volt látni őt az asztal mellett, szükség van az ilyen fiatal, elhivatott játékosokra az ország snookeréletében! A második mérkőzés már sajnos nem úgy sikerült Erik számára, ahogy azt tervezte, a mérkőzés Bóna István 3-1-re végződött.

20230422 111926 resized
Papp Róbert egy középre belökött piros golyó előtt

Papp Róbert a győri dr. Zakariás Géza elleni mérkőzéssel kezdte meg szereplését a versenyen. Ez a mérkőzés is kissé elhúzodott, de Robi végül 3-1-re nyert és a 16 között Balaskó Mihállyal játszott. Ez a mérkőzés már gördülékenyebben zajlott, amit játékosunk végül 3-0-ra nyert meg és egyedüliként jutott be a vasárnapi negyeddöntőkbe. A 8 között egy klasszikus mérkőzést láthattunk Vantara Pál ellen, amelyet Pál nyert 3-1-re.

A versenyt végül Révész Bulcsú nyerte, aki a döntőben Fenyvesi Zsolt ellen 4-0-ra nyert.

Gratulálunk játékosainknak és jó felkészülést kívánunk a következő, május 20-21-én megrendezésre kerülő IV. pontszerző versenyre!