Újra hazai snooker

Nagy Erik harmadik helyezésével indult újra a hazai snooker élet.

Kényszerű szünet után újraindult a hazai snooker élet. A Terminál Snooker váratlan bezárását követően a Magyar Biliárd Szövetség Snooker Szakága kereste a lehetőséget a versenyek további lebonyolításához. A korábban a versenyeken használt asztalok végül a Tájfun Biliárdszalonba kerültek és a versenyek folytatásáról is megnyugtató egyeztetések zajlottak, így elgördült minden akadály a 2023-as idény folytatása elől. Némi változás történt a versenykiírásban – az eddigi zónaversenyek megszűntek, minden további verseny egyenes kieséses formátumú lesz, valamint bevezetésre kerül az első- és másodosztály.

A tavaszi versenyszakasz a II. nagypontszerő versennyel folytatódott, amelyen egyesületünk 6 játékosa is elindult. Az eddig megszokottakhoz képest csak a 32-es tábla játékosai mérkőztek meg a versenyhétvégén. Az aktuális ranglista első 24 helyezettje automatikusan kvalifikálta magát, a többi játékos előzetesen lejátsztott selejtező mérkőzéseken keresztül juthatott be a főtáblára. A tavaszi idényben egyébiránt ez a lebonyolítási forma lesz érvényben, amíg az első és másodosztály kialakítása megtörténik.

Ezek alapján selejtező mérkőzésre kényszerült három játékosunk: Mogyorósi Zsolt, Andrejszki Norbert és Radnay Szabolcs is. Zsolt egy újonnan debütáló, pécsi játékos, Dr. Kiss Péter Dávid ellen mérkőzött meg. Péter nemrégiben valóraváltotta álmát és saját snookerasztalt szerzett be, és ezzel talán valami elindult a snookeréletben Pécsett is, ahol korábban nem volt elérhető snooker asztal. A mérkőzést Péter nyerte, így ő jutott be a március 25-ei versenynapra. Andrejszki Norbert hosszú idő után tért vissza a hazai snooker versenyekre, ahol sajnos egyből a klubtársa, Radnay Szabolcs ellen kellett selejtezőt vívnia. Ezúttal Norbi tudott jobb formát mutatni és 3-1-es eredménnyel jutott be a főtáblára.

A főversenyen Nagy Erik a rutinos Vantara Pál ellen kezdte meg a szereplést és nagyon izgalmas mérkőzésen, döntő frame-ben sikerüt felülkerekednie a tapasztalt ellefele felett. A folytatásban Bóna István következett számára, akit ha nem is könnyedén, de maga mögé tudott utasítani a 3-1-re végződő mérkőzésen. A vasárnap megrendezésre került negyeddöntőben ismét egyesületi rangadót láthattunk. Andrejszki Norbert útja a legjobb 8 közé Dr. Nagy Ákoson (3-0), majd Tóth Csabán (3-2) keresztül vezetett. A negyeddöntőben előbb Erik szerzett vezetést, amire Norbi még tudott válaszolni, azoban a fiatal győri játékos rákapcsolt és végül magabiztosan nyerte az összecsapást. A mérkőzést egyébiránt Bekk László vezette. Erik ezt követően a későbbi győztes, 9-szeres magyar bajnok Fenyvesi Zsolt ellen mérhette össze tudását. A két játékos gyakran játszik egymással felkészülési mérkőzést, így kiválóan ismerik egymás játékát. Az első frame-ben még sikerült megszorítania játékosunknak a bajnok rekordert, ám végül 3-0-ra Zsolt megnyerte a mérkőzést. A bronzmeccsen Berghold Soma ellen magabiztos játékkal, 3-1-es eredménnyel Erik a harmadik helyen végzett.

A versenyen Laczó Tibor sérülését követően megpróbálkozott a játékkal. Ellenfele a 32 között, a fiatal Nicolas Anton le Clercq jó formában érkezett és simán lépett át Tiboron. Reméljük, hogy Tibor hamarosan teljesen felépül és ezúton is mielőbbi jobbulást kívánunk számára! A főversenyen a máltai Európa-bajnokságról hazaérkező Bekk László is asztalhoz állt, ám jól láthatóan nem sikerült még kipihennie magát, így Pintér Tibor ellen 3-1-es vereséget szenvedett.

A verseny döntőjét Fenyvesi Zsolt és Varga Péter játszotta, a mérkőzést Bekk László vezette. Zsolt megalkuvást nem tűrő játékkal, ellenfelét teljesen kiszorítva az asztalról söpörte be az első helyezést a 4-0-al záródó mérkőzésen.

A 2023. II. nagypontszerző helyezettjei
A 2023. II. nagypontszerző helyezettjei - Nagy Erik, Fenyvesi Zsolt és Varga Péter

Gratulálunk minden játékosnak és jó felkészülést kívánunk az április 22-23-án megrendezésre kerülő következő fordulóra!