BERGHOLD ZOLTÁN NYERTE A SNOOKER ŐSÉNEK VERSENYÉT

Az Alapítvány első rendezvénye a múlt hétvégére volt tervezve, az 2022. I. Angol Biliárd verseny. Külön köszönetet szeretetnénk mondani az Ötker Snooker Club & Pubnak, hogy lehetőséget biztosítatottak a verseny lebonyolítására.

A snooker egyik ősének számító versenynemre 8 játékos nevezett. A lebonyolítást kisebb technikai probléma ugyan nehezítette, a játékosok támogató hozzáállásával a mai napon sikerült befejeznünk a küzdelmeket. A képeken feltűnhet egy kakukktojás versenyző is, ő sajnos nem tudta vállalni a mai küzdelmeket egészségügyi okokból, helyére tartalékversenző lépett be. Ez később még érdekes lesz.

A csoportküzdelmek is hihetetlen izgalmakat hoztak, mivel az A csoportban hármas holtverseny alakult ki, aminél a második továbbjutó pozícióban csupán 6 pont döntött a játékosok között. A negyeddöntős küzdelmeken Spiros Gesos Czier Zoltán, míg Hildebrand Péter Berghold Zoltán ellen mérkőzött meg. Az első párosításnál nagyon szoros mérkőzésen 86-90-re Czier Zoltán jutott a döntőbe, ahol Berghold Zoltánnak mérkőzhetett meg.

A verseny korábbi szakaszainak izgalma a döntőben is folytatódott. Az utolsó másodpercekben Czier Zoltán 3 ponttal vezetett, és Berghold Zoltán készülődött lökéshez, amikor is a versenyigazgató elkezdett visszaszámolni a 60 perces mérkőzés utolsó másodperceiben. A visszaszámolás vége előtt pillanatokkal elindított lökést követően a 3 pontot érő piros golyó a zsebben landolt. Czier Zoltánnak ezúton is jár a fair play különdíj, mert azonnal jelezte, hogy még időn belül történt a lökés. Az eredmény a rendes játékidő leteltét követően 110-110 volt. 5 perc hosszabbítást követően beállít a végső eredmény, ahol 117-128 arányban a győzelmet Berghold Zoltán szerezte meg.

A verseny legmagasabb breakét Berghold Zoltán szerezte, számszerűen 37-et.
Végső eredmény:
🥇Berghold Zoltán (a beugró ember)
🥈Czier Zoltán
🥉Hildebrand Péter és Spiros Gesos

Gratulálunk minden játékosnak a versenyen nyújtott teljesítményéhez!

Kapcsolat

Kapcsolat
Szervezet hivatalos neve
Bekk Snooker Klub Alapítvány
Szervezet adószáma
19316798-1-41
A szervezet címe
1047 Budapest, Attila utca 130. B. 2. em. 1.