SNOOKER LIGA - 2023 ŐSZ/TÉL

Szerezz új játszótársakat, versenyezz, játsz a nyereményekért!

bekk snooker snooker liga 2023 header 01
A verseny célja, hogy a játékosok egymásra találjanak, játéktapasztalatot és versenyrutint szerezhessenek egy kötetlenebb lebonyolítási formában.
csoportkör, majd egyenes kieséses rájátszás

Ötker Snooker Club & Pub és Tájfun Biliárdszalon és Étterem

Tárgynyeremények az Easy-Shop Kft. felajánlásával

2023.10.29.

Támogatóink

Versenykiírás

A verseny célja, hogy a játékosok egymásra találjanak, játéktapasztalatot és verseny rutint szerezhessenek egy kötetlenebb lebonyolítási formában.

1. Nevezési díj
A nevezési díj: 6.000,- Forint, amelynek befizetését számla ellenében, bankszámlára történő utalással kell teljesíteni a nevezési határidőig.
A mérkőzések lejátszásáért az asztal díjat a játékosoknak kell fizetniük, amely alól kivétel a döntő mérkőzés.
A verseny helyszínenként legalább 8 játékos jelentkezése esetén kerül megrendezésre.

2. A nevezés módja
A nevezésedet az alábbi linken teheted meg 2023. október 29-ig.

3. A verseny fordulóinak helye és ideje
A csoportkör mérkőzéseinek lejátszásának időpontját az alapszakaszban a játékosok dönthetitek el a csoporton belül. Egy kitétel van, minden mérkőzést az alapszakasz végéig be kell fejezni. A le nem játszott mérkőzésekért nem jár pont a párosítások egyik játékosának sem.
A rájátszás mérkőzéseinek időpontját a döntőig a játékosok dönthetik el. A döntő napja fix, előre meghatározott, mivel a döntőt és a díjátadót online közvetítjük.
AZAZ: akkor játszátok le a mérkőzést, amikor ráértek, számotokra időben megfelelő! Megkapod az ellenfeleid elérhetőségeit, így könnyen le tudjátok egymással egyeztetni a mérkőzéseitek időpontját.
Egy kitétel van összesen: minden mérkőzést a nevezési helyszínnek megfelelő teremben kell lejátszani és minden mérkőzésről játszmalapot kell kitölteni, amelyet a helyszínen tudsz átvenni és leadni is!

4. Alapszakasz és rájátszás határidejei, sorsolások:
Az alapszakasz csoportbesorolása a játékosok nevezésekor megadott, valamint a szervezők által megítélt játéktudása alapján kiemeléssel történik.
Az alapszakasz, valamint a rájátszás határidejei és a döntő mérkőzés időpontjának kitűzése a nevezés lezárultát követően, a nevezők számának függvényében történik, amely során az alapszakasz legalább 2 hónap, míg a rájátszás legalább 1 hónap időtartamúak.
Az alapszakasz sorsolása a nevezés lezárultát követően, 2023. november 2-án, csütörtökön 18 órakor, az Ötker Snooker Club & Pub-ban történik, amely nyilvános. A Tájfun Biliárdszalon és Étterem liga alapszakaszának sorsolása 2023. november 3-án, pénteken18 órakor kerül megrendezésre, amely szintén nyilvános.
A két liga együttes rájátszás sorsolása, beosztása az alapszakasz lezárultát követően az Ötker Snooker Club & Pub-ban történik, amely szintén nyilvános.

5. A verseny lebonyolítása

Alapszakasz
A nevezőket legalább 4 fős csoportokba sorsoljuk, a csoport minden játékosa mindenkivel játszik két-két mérkőzést. Minden csoport mérkőzés során 4 frame-et kell lejátszanod, azaz lehet döntetlen is a mérkőzés végeredménye mindenért pontot kapsz:

– lejátszott mérkőzés (1 pont)
– megnyert frame (1 pont)
– vereség (1 pont)
– döntetlen (2 pont)
– győzelem (3 pont)
– a mérkőzés legmagasabb break-je (1 pont)

A sorrendet csoporton belül meghatározza:
– legtöbb pont
– legtöbb lejátszott mérkőzés
– legtöbb győzelem
– nyert-vesztett frame-ek aránya
– egymás elleni frame különbség
– legmagasabb break
– magasabb véletlen szám

A csoporton belül kialakult sorrend alapján a csoport első két helyezettje bejut az egyenes kieséses formátumú rájátszásba.

Rájátszás
Egyenes kieséses formátum, ahol a sorsolás az alapszakaszban elért eredményeid alapján történik (legerősebb a leggyengébbel kezd).
Minden mérkőzés 3 nyert frame-ig tart a döntő mérkőzésig, a döntő mérkőzés 4 nyert frame-ig tart.
A 3. helyért is lejátszuk a mérkőzést.

6.  A verseny szabályai
Valamennyi mérkőzést a WBPSA hivatalos szabályai alapján kell lejátszani, amelynek magyar fordítása elérhető a snookersport.hu weboldalon (link).
A MISS megítélése a játékosok feladata. Szabályértelmezési kérdés esetén a versenyigazgató dönt – mérkőzés közben telefonon keresztül.

7. Eredmények rögzítése, megtekintése

Ötker Snooker Club & Pub: A mérkőzések eredményeit (frame-ek eredménye, játékosonkénti legmagasabb break) a versenyhelyszínen elérhető meccslapokon kell vezetni.
A mérkőzések végét követően aláírással hitelesítenie kell mindkét játékosnak és le kell fényképezni mobiltelefonnal és elküldeni a laszlo@bekksnooker.hu e-mail címre, valamint le kell adni a pultban a meccslapot.

Tájfun Biliárdszalon és Étterem: a mérkőzést követően a mérkőzés eredményét, a frame-ek eredményét, valamint a legmagasabb játékosonkénti break-et e-mailben kell továbbítani a laszlo@bekksnooker.hu e-mail címre. Az eredményleadás pontos menetét a sorsolást követő e-mailben pontosítjuk.

Az eredményeket a szervező legkésőbb hetente feldolgozza és a weboldalon közzéteszi a csoportmérkőzések eredményeit, valamint a csoportok állását.
A rájátszás mérkőzéseit is hasonlóan kell kezelni és az eredmények szintén megtekinthetők lesznek a weboldalon.

8. Díjazás
Minden nevező ajándékot kap a Bekk Snooker Iskola a felajánlásában.
Helyszínenként az első helyezettek kupát, míg a 2. és 3. helyezettek érmet kapnak, valamint az Easy-Shop Kft. által felajánlott tárgynyereményeket.
A díjazásban részesülő játékosok számára a bronzmérkőzés és döntőt követően kötelező a részvétel a díjátadáson!

9. Versenyigazgató
Bekk László
Telefonszám: +36-70-452-6884
E-mail cím: laszlo@bekksnooker.hu
Bárminemű, a versennyel kapcsolatos kérdéssel keressétek bizalommal!

10. Záró rendelkezések
A játékosok nevezésükkel elfogadják a Bekk Snooker Klub Alapítvány adatvédelmi szabályzatát, amely megtekinthető a weboldalon.
A játékosok nevezésükkel kifejezetten hozzájárulnak, hogy a verseny során kép-, videó- és hangfelvétel készülhet róluk, amely a Bekk Snooker Iskola weboldalán, facebook oldalán, a közvetítéshez használt platformokon, valamint támogatók hasonló oldalain megjelenhetnek.
A játékosok kifejezetten hozzájárulnak, hogy az alapszakasz során csoport ellenfeleik, valamint a rájátszás párosításainak megfelelő játékostársak számára telefonszámukat a szervezők átadhassák, ezzel segítve a verseny gördülékenyebb lebonyolításának menetét.
A szervezők fenntartják a jogot, hogy a nevezőkkel történő egyeztetést követően a lebonyolítási renden változtassanak amennyiben a verseny nevezők hiányában, vagy egyéb előre nem látható okok miatt meghiúsul, a nevezési díjat a szervezők visszafizetik a játékosok számára.

Nevezési űrlap

A jelentkezési időszak lezárult!