ÖTKER SNOOKER LIGA - 2023

Szerezz új játszótársakat, versenyezz, játsz a nyereményekért!

bekk snooker liga s
A verseny célja, hogy a játékosok egymásra találjanak, játéktapasztalatot és versenyrutint szerezhessenek egy kötetlenebb lebonyolítási formában.

Támogatóink

Versenykiírás

A verseny célja, hogy a játékosok egymásra találjanak, játéktapasztalatot és verseny rutint szerezhessenek egy kötetlenebb lebonyolítási formában.

1. Nevezési díj
A nevezési díj: 5.000,- Forint, amelynek befizetését számla ellenében, bankszámlára történő utalással kell teljesíteni a nevezési határidőig.
A mérkőzések lejátszásáért az asztal díjat a játékosoknak kell fizetniük, amely alól kivétel a döntő mérkőzés.
A verseny legalább 8 játékos jelentkezése esetén kerül megrendezésre.

2. A nevezés módja
A nevezésedet az alábbi linken teheted meg 2023. március 1-ig.

3. A verseny fordulóinak helye és ideje
A csoportkör mérkőzéseinek lejátszásának időpontját az alapszakaszban a játékosok dönthetitek el a csoporton belül. Egy kitétel van, minden mérkőzést az alapszakasz végéig be kell fejezni. A le nem játszott mérkőzésekért nem jár pont a párosítások egyik játékosának sem.
A rájátszás mérkőzéseinek időpontját a döntőig a játékosok dönthetik el. A döntő napja fix, előre meghatározott, mivel a döntőt és a díjátadót online közvetítjük.
AZAZ: akkor játszátok le a mérkőzést, amikor ráértek, számotokra időben megfelelő! Megkapod az ellenfeleid elérhetőségeit, így könnyen le tudjátok egymással egyeztetni a mérkőzéseitek időpontját.
Egy kitétel van összesen: minden mérkőzést az Ötker Snooker Club & Pub-ban kell lejátszani és minden mérkőzésről játszmalapot kell kitölteni, amelyet a helyszínen tudsz átvenni és leadni is!

4. Alapszakasz és rájátszás határidejei, sorsolások:
Az alapszakasz, valamint a rájátszás határidejei és a döntő mérkőzés időpontjának kitűzése a nevezés lezárultát követően, a nevezők számának függvényében történik, amely során az alapszakasz legalább 2 hónap, míg a rájátszás legalább 1 hónap időtartamúak.
Az alapszakasz sorsolása a nevezés lezárultát követően, 2023. március 3-án, pénteken 18 órakor, az Ötker Snooker Club & Pub-ban történik, amely nyilvános.
A rájátszás sorsolása, beosztása az alapszakasz lezárultát követően szintén az Ötker Snooker Club & Pub-ban történik, amely szintén nyilvános.

5. A verseny lebonyolítása

Alapszakasz
A nevezőket legalább 4 fős csoportokba sorsoljuk, a csoport minden játékosa mindenkivel játszik két-két mérkőzést. Minden csoport mérkőzés során 4 frame-et kell lejátszanod, azaz lehet döntetlen is a mérkőzés végeredménye mindenért pontot kapsz:

– lejátszott mérkőzés (1 pont)
– megnyert frame (1 pont)
– vereség (1 pont)
– döntetlen (2 pont)
– győzelem (3 pont)
– a mérkőzés legmagasabb break-je (1 pont)

A sorrendet csoporton belül meghatározza:
– legtöbb pont
– legtöbb lejátszott mérkőzés
– legtöbb győzelem
– nyert-vesztett frame-ek aránya
– egymás elleni frame különbség
– legmagasabb break
– magasabb véletlen szám

A csoporton belül kialakult sorrend alapján a csoport első három helyezettje bejut az egyenes kieséses formátumú rájátszásba.

Rájátszás
Egyenes kieséses formátum, ahol a sorsolás az alapszakaszban elért eredményeid alapján történik (legerősebb a leggyengébbel kezd).
Minden mérkőzés 3 nyert frame-ig tart a döntő mérkőzésig, a döntő mérkőzés 4 nyert frame-ig tart.
A 3. helyért is lejátszuk a mérkőzést.

6.  A verseny szabályai
Valamennyi mérkőzést a WBPSA hivatalos szabályai alapján kell lejátszani, amelynek magyar fordítása elérhető a snookersport.hu weboldalon (link).
A MISS megítélése a játékosok feladata. Szabályértelmezési kérdés esetén a versenyigazgató dönt – mérkőzés közben telefonon keresztül.

7. Eredmények rögzítése, megtekintése
A mérkőzések eredményeit a versenyhelyszínen elérhető meccslapokon kell vezetni.
A mérkőzések végét követően aláírással hitelesítenie kell mindkét játékosnak és le kell fényképezni mobiltelefonnal és elküldeni a laszlo@bekksnooker.hu e-mail címre, valamint le kell adni a pultban a meccslapot.
Az eredményeket a szervező legkésőbb hetente feldolgozza és a weboldalon közzéteszi a csoportmérkőzések eredményeit, valamint a csoportok állását.
A rájátszás mérkőzéseit is hasonlóan kell kezelni és az eredmények szintén megtekinthetők lesznek a weboldalon.

8. Díjazás
Minden nevező ajándékot kap a Bekk Snooker Iskolától.
Az első három helyezett egy-egy kupát kap, valamint a verseny támogatói által felajánlott díjakat.

9. Versenyigazgató
Bekk László
Telefonszám: +36-70-452-6884
E-mail cím: laszlo@bekksnooker.hu
Bárminemű, a versennyel kapcsolatos kérdéssel keressétek bizalommal!

10. Záró rendelkezések
A játékosok nevezésükkel elfogadják a Bekk Snooker Klub Alapítvány adatvédelmi szabályzatát, amely megtekinthető a weboldalon.
A játékosok nevezésükkel kifejezetten hozzájárulnak, hogy a verseny során kép-, videó- és hangfelvétel készülhet róluk, amely a Bekk Snooker Iskola weboldalán, facebook oldalán, a közvetítéshez használt platformokon, valamint támogatók hasonló oldalain megjelenhetnek.
A játékosok kifejezetten hozzájárulnak, hogy az alapszakasz során csoport ellenfeleik, valamint a rájátszás párosításainak megfelelő játékostársak számára telefonszámukat a szervezők átadhassák, ezzel segítve a verseny gördülékenyebb lebonyolításának menetét.
A szervezők fenntartják a jogot, hogy a nevezőkkel történő egyeztetést követően a lebonyolítási renden változtassanak amennyiben a verseny nevezők hiányában, vagy egyéb előre nem látható okok miatt meghiúsul, a nevezési díjat a szervezők visszafizetik a játékosok számára.

11. Alapszakasz sorsolással egyidőben meghatározott versenyszabályzat változtatások
A 23 fős mezőny alapján 3 db 5 fős és 2 db 4 fős csoport került kialakításra. A csoportokból az első 3 helyezett automatikusan továbbjut az egyenes kieséses rájátszásba, valamint a legjobb csoport 4. helyezett egészíti ki 16 fősre a rájátszás mezőnyét.

Az alapszakasz csoportkör mérkőzéseinek lejátszási határideje: 2023. május 7. éjfél
A rájátszás mérkőzéseinek lejátszási határideje: 2023. június 4. éjfél
A bronz- és döntő mérkőzéseket 2023. június 10-én rendezzük meg 14 órás kezdettel.